El Bloc del Programa d'Acompanyament Educatiu

Èxit escolar i estímul de la creativitat a l’abast de tots

Experimentant amb l’art contemporani

El grup Col·lectivaccions proposa aquest cop una càpsula-taller experimental per tal de posar en pràctica i aplicar les metodologies i els àmbits de treball proposats i desplegats en els tallers que va dur a terme durant el curs 2015-2016. A través del diàleg es posen a la pràctica artistes contemporanis, per tal d’obrir i donar complexitat als referents amb els que treballem, així com la visió d’art i creativitat que tenim.

Enmig de polvorons i torrons, ens vam reunir el 29 de desembre a l’EspaiSocial Badalona-Llefià per convertir-nos en inventors/es, detectius, científics… amb la finalitat de:

a) A partir de 4 artistes contemporanis (Sophie Calle, Lygia Clark, Amanda Gutiérrez i l’exposició recent al CCCB sobre la figura de Ramón Llull) es tractava de recercar, explorar i posar a prova la creativitat dels i les educadores a partir d’una sèrie de materials i imputs donats.

  b) Després d’una primera aproximació a l’obra dels casos proposats, cada grup tenia uns materials específics amb els que havia d’interactuar i dissenyar propostes creatives.

  • Cas de Calle: Una sèrie d’objectes quotidians per crear una història ficcionalitzada.
  • Cas de Clark: Un conjunt d’objectes relacionals que havien de servir per interactuar i relacionar-se amb els altres.
  • Cas de Gutiérrez: Una deriva-ruta pel barri per detectar diversos elements (migracions, canvis, pors, anècdotes…).
  • Cas de Llull: Una novel·la gràfica de les experiències dels i les educadores en el seu dia a dia als Espais Socials.

c) Després, cada grup havia de preparar una instal·lació per mostrar el que s’havia produït i dissenyar una activació de la mostra per tal que la resta de grups poguessin experimentar amb allò que es mostrava. D’aquesta manera, convertim una ‘exposició final’ d’un procés no només en una celebració i exhibició, sinó també en una ocasió nova per crear una altra acció-interacció amb altres persones (famílies, veïns i veïnes, nois i noies d’espais socials) que dialoga al voltant del procés del que cada grup ha fet (endevinar l’ús i propietats dels objectes relacionals creats i inventar noves definicions; donar unes instruccions i llançar una sèrie de preguntes per entrar a l’espai creat…).

d) Finalment vam tancar el dia amb les valoracions de la jornada i el grup va valorar positivament haver tingut un espai per experimentar, poder parlar en clau d’humor de les tensions diàries, apropar-se a l’art contemporani, repensar el sentit que es dóna a paraules com ara creativitat…

Ara el repte de la propera càpsula serà oferir una formació tècnica més enfocada a l’edició de vídeo, àudio, imatge i xarxes socials, per tal de poder sistematitzar tot el material que es genera en els projectes. Al mateix temps, treballarem la necessitat de tenir una idea més clara dels objectius, canals i missatges de comunicació en cada moment i fase, depenent dels interlocutors/es a qui va dirigit.

Us animem a continuar experimentant i explorant noves propostes per a donar contingut als CreaLabs PAE.

Endavant equips!

Col·lectivaccions – Judith Vilella i José Antonio Delgado

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on gener 25, 2017 by in Uncategorized.

Navegació

Deixan's el teu e-mail i t'avisarem quan actualitzem les entrades del noste bloc

Contacta amb nosaltres

93 214 25 61
impuls.social@
fcatalunyalapedrera.com
%d bloggers like this: